הקשר בין עודף משקל לטחוריםעודף משקל, עד לרמה של השמנת יתר, הוא מצב בריאותי שהפך להיות נפוץ  ברמות משמעותיות בעשורים האחרונים.

שמן פיגם - יכול לעזור לכם לטווח ארוך להפחית או אפילו להפסיק לסבול מטחורים. טיפול ביתי ששווה להכיר. הקליקו כאן

אך למרות המגמה הנפוצה בקרב רוב האוכלוסייה, זהו מצב שאינו תקין, הכולל סיכונים בריאותיים רבים: החל משיבוש מדדי הגוף, דרך מחלות כרוניות ועד לבעיות רפואיות בכל תחום אפשרי. מאמר זה מציג את הקשר בין עודף משקל לבין טחורים, ומלמד את הצעדים הדרושים לשיפור המצב.

משקל עודף, טחורים ומה שביניהם

משקל עודף נקשר לטחורים בנקודות השקה רבות אך עקיפות. כצעד ראשון צריך להתבונן בגורמים האפשריים לטחורים, אשר בהחלט כוללת התייחסות לאורח החיים מבחינה תזונתית.

 

הסיכויים לטחורים עולים כאשר התזונה שצורכים אינה מאוזנת, כך שהיא כוללת בתוכה הרבה מאד סוכרים וסידן – מצב שעלול להיות מזוהה גם עם השמנת יתר. בנוסף לכך תזונה שמעודדת טחורים היא זו שלא כוללת מספיק סיבים תזונתיים או ששתיית המים בה אינה מאסיבית. הרגלי תזונה לא נכונים, המאפיינים לרוב את הסובלים ממשקל עודף, עלולים להביא לכן לא רק למשקל העודף אלא גם לטחורים.

אורח החיים של האדם צריך להיות פעיל ככל האפשר על רקע היתרונות המגוונים וההשפעה החיובית של הספורט על הבריאות. ישיבה ממושכת ומחסור בפעולות גופנית מקבלת מקום של כבוד מפוקפק ברשימת הגורמים לכל אחד מהמצבים הרפואיים האלה, אם כי למען הסדר הטוב יש להדגיש שגם פעילות גופנית מאומצת "מדי" היא סכנה מהבחינה הזו. עלול להיווצר כאן מעין מעגל קסמים שמזין את עצמו: האדם הסובל ממשקל עודף מתקשה יותר בתנועתו ובקיום ספורט, ולכן אורח החיים שלו הופך לפאסיבי. הדבר מחמיר את בעיית המשקל ומגדיל תוך כדי את הסבירות לטחורים.

משקל עודף מגדיל את הסיכויים ליתר לחץ דם, שגם הוא מגורמי הסיכון לטחורים (עקב ניקוז הטחורים שנעשה במצב הזה). אצל לא מעט אנשים הסובלים ממשקל עודף ישנה עצירות, כתוצאה מחילוף חומרים איטי, המגדילה את הסבירות לטחורים.

אז מה ניתן לעשות?

יש לציין שטחורים הם מצב שאינו נעים כלל, כאשר אם הם מתווספים למשקל עודף הבעיה מחמירה שבעתיים. הטחורים במצב הפתולוגי שלהם הופכים לנפוחים, מודלקים ומביאים לכאבים שעלולים להיות עזים. במקרים קשים יחסית ייתכנו דימומים המלווים לפעולה של עשיית צרכים. התוצאה של כל אלה היא אי נעימות גדולה עבור האדם הסובל מכך, כשעבור רבים ביקור בחדר השירותים הופך לסיוט גדול. הם מנסים להימנע מכך לעיתים, מה שעלול להביא לעצירות שכאמור מחמירה את הבעיה.

החדשות המעודדות יותר הן שיש כיום לא מעט דברים שניתן לעשות על מנת לשפר את המצב. ההמלצה הראשונה צריכה להיות שינוי דרסטי של אורח חיים והפיכה שלו לבריא ולמאוזן יותר, מה שאמור לשפר את המצב מכל הבחינות (וכן, גם כאשר הטחורים לא נגרמים ישירות מאורח החיים או ממשקל עודף השינוי הזה יכול לסייע).

רשימת הפתרונות המוצעים כיום להקלה על כאבים ואי נעימות הכרוכה בטחורים כוללת משחות אלחוש מקומיות בעלות חומר הרדמה או משככי כאבים שחלקם מצריכים מרשם רופא. חשוב לשתות נוזלים בכמות גדולה ולשטוף את האזור באופן ידני. היגיינה ושטיפה תכופה של האזור יכולה לסייע. רשימת אמצעי העזר שניתן לשקול שימוש בהם כוללת אמבט ישיבה או בידה. בנוסף, חשוב להימנע מתנוחות אשר יוצרות לחצים מקומיים ולהקפיד על פעילות גופנית לשיפור היציבה והטונוס באגן.

דילוג לתוכן