דף הבית » טיפול בטחורים לאחר לידה
במהלך ההיריון נוצר לחץ תוך בטני גבוה על כל אזור אגן הירכיים והאיברים הפנימיים באזור זה. ככל שהעובר גדל ברחם, כך עולה הלחץ על האיברים הפנימיים בכלל ועל התעלה האנאלית בפרט. כמו כן, השינויים בהורמונים ובפרט בהורמון פרוגסטרון, גורמים לשינויים בתפקוד הפיזיולוגי של מערכת העיכול ולהאטה בפעילות המעיים ובשל כך נשים רבות בזמן ההיריון ולאחר הלידה סובלות מבעיה של עצירות.
בנוסף, בשל הלחץ הרב הנוצר בשעת הלידה על אזור אגן הירכיים עלול להיווצר שיבוש במנגנון הפיזיולוגי של ניקוז דם ורידי באזור פי הטבעת וכתוצאה מכך עלולים להיווצר טחורים.
נשים רבות צורכות ויטמינים ותוספי מזון (בעיקר ברזל) במהלך ההיריון ולאחר הלידה, אשר עלולים לגרום להפרעות בעיכול, כגון עצירות. עצירות היא אחת הסיבות השכיחות להיווצרות טחורים.
במהלך הלידה, נפח הדם עולה ובכך גורם להתנפחות הורידים בעיקר באזור פי הטבעת. בשל כל הסיבות הללו, נשים מפתחות טחורים במהלך ההיריון ולאחר הלידה. שכיחות הופעת טחורים לאחר לידה עומדת כיום על למעלה משלושים אחוז.
בטיפול בטחורים חשוב לדעת האם הטחורים פנימיים, חיצוניים או גם פנימיים וגם חיצוניים.
טחורים פנימיים לרוב אינם מורגשים או שהם מורגשים בזמן מתן צואה בשירותים. מרבית הנשים הסובלות מטחורים פנימיים, יכולות להיעזר בכל מיני משחות מקומיות, נרות ושינויי תזונתי ובכך למזער את הכאבים, אי הנוחות ואת גודל הטחור, הודות לאי הנוחות, חולי הטחורים זכאים לקבל טיפול הולם
ניתן לרכוש בבתי מרקחת משחות למריחה מקומית שיעזרו גם לאלחש את הכאב וגם להקטין את הטחור. בנוסף, ניתן לרכוש (בהמלצת הרופא המטפל) תרופות למניעת עצירות (כמו Fiberall, Metamucil).
כמו כן, מומלץ להרבות בשתיית נוזלים (כשמונה כוסות מים ביום), להרבות באכילת פירות, פירות יבשים וירקות. להרבות באכילת מאכלים עשירים בסיבים, דגנים, קמח מלא ולהוסיף שמן זית לתפריט היומי.
כמו כן, נמצא כי אמבטיות ישיבה חמות, ניקוי העור בסבון, הנחת רטיות המומליס (witch hazel) על הטחורים ושימוש בבידה מועילים להפחתת הכאבים ולהקטנת גודל הטחורים.
במקרים בהם הטחורים חיצונים או גם חיצונים וגם פנימיים וגורמים לכאבים עזים, דימומים, צואה דמית, חוסר יכולת לשבת, לעמוד ולתפקד בצורה נורמאלית בחיי היומיום, יהיה צורך בהתערבות רפואית-כירורגית.
במקרים אלו, יהיה צורך לגשת לרופא המטפל או לפרוקטולוג בכדי לאבחן את הבעיה ולקבל המלצה לטיפול המתאים לאישה לאחר לידה.
הטיפולים המוצעים כיום כוללים:
טיפולים אלו מתאימים לנשים לאחר לידה, אך מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל, בכדי לראות שמצבה הגופני של האישה יוכל לעמוד בפרוצדורות אלו ובנוסף, מומלץ לבצע טיפולים אלו כחודש לאחר הלידה.
לאחר הטיפולים, ייתכן והאישה תרגיש תופעות לוואי שונות, בכל תופעת לוואי מומלץ לגשת לדווח לרופא המטפל. תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: דימומים מקומיים, כאבים בדרגות שונות, זיהומים.
כל הזכויות שמורות לעגול שיווק ומדיה בע"מ 2024. אין לעשות כל שימוש בתוכן. המידע באתר אינו מהווה או מחליף חו"ד או ייעוץ רפואי. תנאי שימוש